Film Festival Oosterbeek

Acht topfilms te zien in Filmhuis Oosterbeek tijdens filmfestival op 17 en 18 maart

Filmhuis Oosterbeek bestaat 20 jaar en voor die gelegenheid is een speciaal filmfestival georganiseerd aan de Weverstraat 85. Op zaterdag en zondag zijn er van 13 uur tot middernacht acht topfilms te zien.

Het festival

begint zaterdag met ‘The Leisure Seeker’ (UITVERKOCHT) waarin oudgedienden Donald Sutherland en Helen Mirren schitteren in een prachtige ode aan het leven.

‘Wonder Wheel’ is de nieuwste film van Woody Allen met een glansrol voor Kate Winslet en waarin ook Justin Timberlake te zien is.

‘Mesteren’ is een broeierige Deense acteursfilm en gaat over Simon, de koning van de Deense kunstwereld. Als zijn zoon Casper, die hij nooit heeft gekend hem komt opzoeken, ontstaat er een gevecht tussen vader en zoon met kwast en spuitbus.

De eerste dag wordt afgesloten met een wervelend misdaaddrama met Ali B: ‘Patser’. Die gaat over vier vrienden, dealers in Antwerpen. Ze werken zich flink in de nesten. Hun acties monden uit in een complete oorlog tussen hen, een Amerikaanse druglord en de meedogenloze Colombiaanse kartels.

Na afloop nog meer zin in film? Voor de liefhebbers draait er nog een nachtfilm.

De tweede dag van het festival begint op het Franse platteland, met de film ‘Médecin de campagne’. Daar moeten de bewoners van een dorpje in Frankrijk hun onvervangbare arts Jean-Pierre verruilen voor nieuwelinge Nathalie.

In ‘Bar-Bahar’ draait het om drie Palestijnse vrouwen die in een appartement in Tel Aviv wonen. Ze proberen een balans te vinden tussen de traditionele en moderne cultuur.

In ‘The Party’ heeft politica Janet (Scott Thomas) promotie gemaakt en nodigt wat vrienden uit om dat te vieren. Maar de feestvreugde slaat snel om wanneer oud zeer opspeelt en pijnlijke geheimen onthuld worden. Deze opvallend korte (71 minuten) en in zwart-wit geschoten film speelt zich uitsluitend af in het huis van Janet en voelt in alles als een toneelstuk.

Tot slot van het festival ‘All the Money in the World’ waarin het waargebeurde verhaal wordt verteld van de ontvoering van de rebelse tiener John Paul Getty lll. Deze kleinzoon van de miljardair en oliemagnaat John Paul Getty, in Rome ontvoerd. De rijke oliemagnaat weigert vervolgens de grote som losgeld die de kidnappers eisen te betalen. Actiethriller van de koning van het genre, Ridley Scott.

Tijdens het festival kun je je volkomen onderdompelen in films, maar je kunt ook een losse film bezoeken.

Op zaterdag 17 en zondag 18 maart gaan de films om 13.00, 14.30, 19.00 en 21.00 uur van start.

Een losse film kost tijdens het festival slechts €6,50, dus voor maar €26,00 zie je vier films op een rij.

Reserveren is aan te raden via www.filmhuisoosterbeek.nl

▼ Meer Informatie

Weverstraat 85, 6862 DL
Oosterbeek
16 Maart , Vrijdag 20:30

Meer Evenementen In De Omgeving

 29 December , Zaterdag
 GelreDome, Arnhem
 29 December , Zaterdag
 Main Meetings Raalte, Elst
 27 December , Donderdag
 Stichting Fantasy4all (official page), Arnhem
 31 December , Maandag
 De Hazenberg (Brummen), Brummen
 05 Januari , Zaterdag
 KISPORT Barneveld, Barneveld
 29 December , Zaterdag
 Buurthuisje Hoogstede-Klingelbeek, Arnhem
 27 December , Donderdag
 Velp On Ice 2018, Velp
 25 December , Dinsdag
 Paviljoen hotel Rhenen, Rhenen
 31 December , Maandag
 Paviljoen hotel Rhenen, Rhenen
 25 December , Dinsdag
 Paviljoen hotel Rhenen, Rhenen
 19 December , Woensdag
 Cardo Theater, Groesbeek
 18 December , Dinsdag
 Liemers Kunstwerk, Zevenaar